zaterdag 10 november 2012

Hoe herken je nep-producten?

Hee!
Vandaag gaat mijn post over nep-producten. Er zijn veel illegale namaak-producten van beroemde merken in de handel. Denk bijvoorbeeld aan Louis Vuitton tassen. Deze tassen kosten heel veel geld als je een originele wil kopen. Je kan je wel voorstellen dat als je een echte Louis Vuitton op de markt voor maar €20 tegenkomt, hij nep is. Een echte Louis Vuitton is kost namelijk al snel €2000. Hoe aantrekkelijk dit ook kan zijn, als je zo'n product koopt ben je zelf ook strafbaar. Ik zeg niet dat elke goedkope tas/broek/shirt/etc. een namaak is. Maar je kan neppers meestal wel herkennen aan een aantal slordigheden. Hieronder staat hoe je een nepper kan herkennen. Lees mee:

Plaats waar je het product koopt
Als je een product in een achteraf gelegen winkeltje koopt voor heel weinig geld is hij meestal nep. Als je een product in een erkende sale of outletshop koopt is hij waarschijnlijk wel echt.

Het logo
Let vooral goed op het logo. Er zijn soms kleine veranderingen die erop duiden dat hij nep is.Neem bijvoorbeeld het Lacoste-logo. Dat is een krokodil die naar links kijkt. Als de krokodil naar rechts kijkt is hij dus nep.

Het label
Bij echte designer spullen zijn de labels foutloos afgewerkt. Er zitten geen spelfouten in, en hij zit goed vastgemaakt. Bij namaak-producten is dit meestal slordig gedaan.

De afwerking
Echte producten zijn duur, en dat is met een reden. Echte producten zijn van goede kwaliteit en zul je (bijna) nooit op een los draadje, of een defecte rits betrappen. Bij neppers is de productie meestal gericht op veel en snel produceren, in plaats van een fatsoenlijk product op de markt zetten.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben! Heb jij liever een duur, maar goed product, of een goedkoop slecht product?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten