zondag 10 maart 2013

"The big 3" in nagellak

Hee!
Vandaag ga ik jullie wat vertellen over de 3 slechtste ingrediënten, die in nagellak kunnen zitten. De 3 giftigste stoffen zijn DBP, tolueen en formaldehyde. Zegt dat je wat? In de tekst hieronder lees je er meer over:

DBP
DBP wordt meestal in nagellak gebruikt als weekmaker. Het stofje schijnt stroperig en kleurloos tot geel van kleur te zijn, en een kenmerkende geur te hebben. DBP wordt ervan verdacht schadelijk te zijn voor de foetus. Daarom heeft de EU besloten DBP te verbieden in cosmetica.

Tolueen
Dit is een verdunner. Het kan bij langdurige blootstelling geheugenproblemen en misselijkheid veroorzaken. Bovendien kan je er zelfs buiten bewustzijn van raken.

Formaldehyde 
Formaldehyde is een carcinogeen. Dit betekent dat het kanker kan veroorzaken. Ook kunnen je ogen, neus en keel geïrriteerd raken door dit gas. Vaak zit dit in nailhardeners, omdat het vocht uit je nagel trekt, waardoor je nagel harder wordt.

Hierdoor snap je waarschijnlijk wel dat deze stofjes niet goed voor je zijn. Maar welke nagellak is nou "the big 3 free"? Geen zorgen, er is nog genoeg keuze over! ;) Hieronder staat een lijst met alle merken waar deze goedjes niet in zitten:
- American Apparel
- Butter London Three – Free
- Catrice <-- Jeeejj!
- Chanel
- China Glaze (black label)
- Color Club
- Dior
- Essie
- Estee Lauder
- Eyeko
- Gosh
- Hard Candy
- Illamasqua
- MAC
- Maybelline Express Finish
- Milani
- NARS
- Nfu Oh
- Nubar
- OPI
- Orly
- Rescue Beauty Lounge
- Revlon
- Rimmel London 60 Seconds
- Rituals
- Safari
- Sephora by OPI
- SpaRitual
- Teeez
- Wet n’ Wild
- Zoya

Letten jullie op "the big 3" in nagellak?

Bron merkenlijst: 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten