donderdag 7 februari 2013

Gastartikel World Ticket Center: Stedentrip in Oost-Europa

Stedentrip in Oost-Europa
Over enkele dagen is alweer de kortste dag van het jaar, namelijk op 22 december. Geloof het of niet maar daarna worden de dagen alweer langer. Maar het duurt nog wel een flinke tijd voordat we kunnen toeleven naar de zomervakantie. Een mooie manier om het wachten te verzachten is het plannen van een stedentrip in de aankomende maanden.
Een groot voordeel aan wonen in Europa is dat er op relatief korte afstand veel mooie steden zijn. Deze bezoek je natuurlijk het makkelijkst doormiddel van het vliegtuig, goedkope vluchten maken het voor iedereen mogelijk om een stedentrip te plannen in Europa. Top bestemmingen blijven natuurlijk; Londen, Barcelona, Parijs en Rome. Maar vergeet vooral Oost-Europa niet en dan vooral de steden Praag en Boedapest.
Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. De eeuwen oude stad wordt door de rivier de Donau in tweeën gedeeld. Vroeger bestond Boedapest uit twee steden, Boeda en Pest, sinds 1873 bestaat Boedapest. De stad kent een turbulente geschiedenis en is door verschillende wereldrijken ingelijfd geweest. Dit zie je terug in de rijke variëteit aan architectuur in de stad. Plan dus je stedentrip naar Boedapest, succes gegarandeerd.
Een andere parel in het Oosten van Europa is Praag. De hoofdstad van Tsjechië is 20 jaar na de val van het communisme een van de belangrijkste toeristische trekpleisters. En terecht, liefhebbers van eeuwen oude steden worden hier op hun wenken bediend. De oude stad kent vele verschillende architectonische stromingen, het centrum bestaat uit mengeling van renaissance, barok, neoklassiek, art nouveau, gotische en middeleeuwse architectuur. De absolute top attractie is Pražský hrad, de burcht is het grootste paleiscomplex ter wereld. Binnen de muren van de burcht vind je eeuwenoude huizen, een kathedraal, paleizen en middeleeuwse straatjes.
Dus wil je de nog lange winter doorbreken, plan een stedentripje, laat usual suspects als Barcelona links liggen en kies voor Oost-Europa.Zijn jullie al een keer naar Oost-Europa geweest?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten