zondag 30 juni 2013

Iep, groen haar!

Hee!
We vinden het allemaal heerlijk om even af te koelen in het zwembad. Maar er zit vaak ook een nadeeltje aan, groen haar! Vooral blondines hebben hier last van. Lees mee wat je er aan kan doen:

Allereerst, wat is groen haar en waardoor word het veroorzaakt?
Groen haar wordt veroorzaakt door het chloor en de metalen in het zwembadwater. Deze binden zich aan je haar, waardoor je een soort groene gloed krijgt op je haar. Bij mensen met wat donkerder haar zie je dit minder dan bij blondines en mensen die hun haar gebleekt hebben. Je haar voelt dan meestal ook wat droger aan.

Hoe kan je het voorkomen?
Het helpt om je haar alvast nat te maken onder een douche of kraan. Dit heeft elk zwembad eigenlijk wel. Daardoor kunnen de metalen en het chloor minder goed aan je haar hechten. Eventueel kan je ook wat conditioner in je haar doen.

Hoe haal ik de groene gloed uit mijn haar?
Als het kwaad toch is geschied kan je daar (gelukkig!) wel wat aan doen. Je kan je haar wassen met verschillende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes: ketchup, opgeloste aspirines en hardnekkige shampoos. Je kan bijvoorbeeld een shampoo van Head & Shoulders gebruiken. Eventueel kan je deze ook kopen als mini voor op vakantie.

Hebben jullie wel eens last van groen haar na het zwemmen?

2 opmerkingen: